Οι καλύτερες παραλίες της Λευκάδας - Blue Chill Villa

Παραλίες

Οι παραλίες της Λευκάδας είναι αναμφισβήτητα οι θησαυροί του νησιού!

Διάσημη παγκοσμίως για την εξωτική της ατμόσφαιρα, η Λευκάδα διαθέτει μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες που έχετε δει ποτέ! Οι παραλίες της Λευκάδας είναι αγκαλιασμένες από εντυπωσιακά βράχια, έχουν αστραφτερή άμμο και μαγευτικά τυρκουάζ νερά.

Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες της Λευκάδας που αξίζει να επισκεφθείτε!

 

Πόρτο Κατσίκι

Το Πόρτο Κατσίκι είναι η πιο διάσημη παραλία της Λευκάδας! Πρόκειται μάλιστα για μία από τις καλύτερες παραλίες όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Μεσογείου. Βρίσκεται 45 χλμ από την πόλη της Λευκάδας μέσα σε ένα εντυπωσιακό φυσικό τοπίο και έχει υπέροχα τυρκουάζ νερά. Η παραλία αυτή περιβάλλεται από απότομα βράχια, τα οποία δίνουν μία νότα μυστηρίου στην ατμόσφαιρα. Το Πόρτο Κατσίκι είναι οργανωμένο με ξαπλώστρες και ομπρέλες, υπάρχουν όμως και μερικά απόμερα σημεία κάτω από τα βράχια.

 

Εγκρεμνοί

Η παραλία Εγκρεμνοί είναι μία ατελείωτη αμμώδης παραλία, 40 χλμ από την πόλη της Λευκάδας. Η ατμόσφαιρά της παραλίας συτής κόβει την ανάσα, καθώς περιβαλλεται από πανύψηλους βράχους που δημιουργούν ένα επιβλητικό σκηνικό. Η παραλία Εγκρεμνοί έχει λευκή άμμο και βότσαλα, ενώ τα κρυστάλλινα νερά της είναι ιδανικά για κολύμπι. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ για να φτάσετε στην παραλία, θα πρέπει να κατεβείτε τα 325 σκαλοπάτια που οδηγούν σε αυτή.

 

Κάθισμα

Το Κάθισμα βρίσκεται 15 χλμ νοτιοδυτικά της πόλης της Λευκάδας, κοντά στο χωριό Άγιος Νικήτας και είναι μία από τις πιο μεγάλες παραλίες της Λευκάδας. Έχει λευκή άμμο και τυρκουάζ νερά, ενώ περιβαλλεται από καταπράσινα βουνά, τα οποία κάνουν το σκηνικό ακόμα πιο εξωτικό! Το Κάθισμα είναι ιδανικό για ηλιοθεραπεία και κολύμπι στα μαγευτικά νερά του Ιονίου πελάγους.

 

Άγιος Ιωάννης

Ο Άγιος Ιωάννης είναι η πιο κοντινή παραλία στην πόλη της Λευκάδας και διαθέτει ένα άκρως εξωτικό σκηνικό! Όπως και οι υπόλοιπες παραλίες της Λευκάδας, έχει τυρκουάζ νερά και πολλά μέτρα άμμου. Στην παραλία επίσης βρίσκονται μερικοί παραδοσιακοί ανεμόμυλοι, οι οποίοι δημιουργούν μία νοσταλγική ατμόσφαιρα. Ο Άγιος Ιωάννης είναι ένας δημοφιλής προορισμός για windsurfing, χάρη στις ιδανικές συνθήκες αέρα που επικρατούν.